Oct 14, 2016

Добавяме и щипка вдъхновение в делника :

А сега...да  си побъбрим по женски, за какво ли...за мъже, разбира се ! : )

Какво ще кажете да развенчаем някои от най-популярните заблуди за секса, ширещи се  сред представителите на силния пол ? Ами...да започваме :


Заблуда №1: удоволствието на жената зависи от размера на органа на мъжката гордост

Тази заблуда, втълпявана от  разни „специалисти”, които по  цял ден се упражняват по въпроса в медиите, води само до комплекси у мъжете и нищо друго. На практика обаче , дали сексът ще се окаже страхотен или посредствен, зависи не само и не толкова от размера на определен орган, колкото от настроението, опитността на мъжа,от въображението му и най-вече от това, доколко сте влюбени в него.



Заблуда №2: жената иска сексът да бъде продължителен

Всъщност, да си го кажем направо- сексът, който продължава няколко часа, е плод на фантазията на режисьорите на еротични филми. Средно, нормално продължава от 12 до 17 минути и точно това време е достатъчно както за мъжа, така и за жената да изпитат удоволствие. 
Иначе, честно казано,  рискувате да ни  доскучае.

Заблуда №3: жената има нужда от  красив мъж с изваяна фигура


Не би било зле, но не това е най-важното.
Всъщност, жените търсят мъже, които са едновременно : нежни и грижовни, романтични, страстни и най-вече - верни !
 

Ако попаднете на такъв,  

едва ли ще се сетите да броите плочките по корема му. 

Чувството за хумор е бонус. 

А усещането, че е единствена за вас - задължително !





За онези симпатични малки нещица, които не струват много, но значат много


Напук на грандоманите, малките неща в живота са тези, които ни карат да се чувстваме  истински  добре,  онези симпатични малки нещица, които не струват много, но значат много. Така че - не се сещам за нито една причина да не си подарите превъзходно настроение за целия ден.

Усмихвайте се. Освен че гради мостове, усмивката е и най-древният  и най-мощният, напълно безплатен, антидепресант : )


Закусвайте- голямо парче кекс, кроасани с масло,  гофрети с шоколад или  каквото там обичате да похапвате. 

Закуската е най-важното хранене за деня и дава начален тласък не просто на метаболизма ни , 

но и на  настроението.
Отглеждайте  цветя. Няма нищо по-хубаво от аромата и вида на свежи цветя. Освен че са естествен ароматизатор за дома ни, те  пречистват негативната енергия и освобождават място на положителните емоции.


Запалете  ароматни  свещи. Те ви дават топлината, за която жадувате в студените зимни  дни. А и създават  романтична атмосфера. 
Тези с аромат на ванилия, сандалово дърво или манго и маракуя, са добър избор, ако питате мен.


 Има и едни такива, с аромат на море. 

Тези от вас в блога, които ме познават лично, знаят, че съм тотално и завинаги  влюбена в аромата на морето и шума на вълните, които отмиват дори пръските ежедневна кал, с която разни хомосапиенси понякога се опитват да ни залеят, за да се почувстват поне за малко значими...

 
Сгответе нещо - в края на поредния натоварен работен ден,  порция  спагети миланезе, купичка маскарпоне с ягоди или парче чийзкейк с боровинки правят чудеса ! Сега  вече, извън шегата - всъщност, чудесата са навсякъде около нас, просто трябва по-често да ги  забелязваме !


Няколко стъпки към ...ЩАСТИЕТО



Не позволявайте на дребните ежедневни дразнители  да вгорчат деня ви
Поредният делник- в бързината сте счупили  чаша, чакате таксито вече  почти половин час, някой ви е изпръскал с колата си в дъжда, но  никое от тези неща ни най-малко не може да помрачи настроението ви?! Ако се съсредоточавате върху дразнителите /а такива колкото искате/, вероятно и възприятието ви за останалите малки радости в живота ще бъде помрачено. Древните мъдреци са казали още, че щастливите хора не отричат, че в живота има върхове и спадове, те просто ги приемат и продължават напред!

Оценявайте малките неща
Замислете се – когато някой направи мил жест към вас или дори просто когато чуете любима песен, свързана с някого или нещо, в главата ви изникват приятни мисли. И така подсъзнателно вие обръщате внимание, но покрай многото негативи, ги отминавате. Много често не забелязваме малките неща, които ни правят щастливи. А ако започнем да отбелязваме всеки един радостен миг, който ни е  накарал да се чувстваме добре дори за момент, ще се убедим, че те са много повече, отколкото си мислим! Щастливите хора  живеят тук и сега ! Никога не се знае какво ще се случи на другия ден, нали ?

Когато нещо ви стресира, винаги успявайте да си върнете баланса
Да съумеете да поддържате нивата на стреса до минималното ниво е от огромно значение за собственото ви себеусещане. Важно е при първите признаци на стрес да сте по-гъвкави, по-лесно да отминавате трудностите и най-вече да го правите с лекота. Може да похапнете парче торта с приятел, а после да изгорите малко енергия във фитнес салона или да направите 7-8 асана йога,   това са част от вариантите за тези, които нямат собствена техника за справяне със стреса.

Рецепта за щастие няма, но когато сме намерили своя път и с кого да го извървим, тогава няма как да не бъдем  щастливи  и в хармония със себе си  !