Oct 8, 2016
Кюфтенца от броколи с пармезан
Време за приготвяне: 45 минути
Продукти :
500 гр. броколи
1 яйце
80 грама брашно
50 гр. настърган пармезан
½ л. сол
3 скилидки счукан чесън
1 щипка червен пипер
Начин на приготвяне:
За да заместим нездравословното пържене, ще използваме хартия за печене. Мятаме нашите броколи за няколко минути в кипяща подсолена вода. Изцежда се и се оставя леко да поизстине. В дълбока купа се разбива яйцето, след което се добавя брашното, пармезана, чесъна, солта и червения пипер. Слага се и изстиналото броколи и се намачкват всички продукти с вилица. Ако се пюрира с кухненския робот, сместа ще стане лепкава.След като продуктите се смесят добре, се правят кюфтенца с големината на орех, които се поставят в тавата. Печете на 180 градуса за 20-30 минути. Може да сервирате с вкусен и свеж сос от кисело мляко, чесън и сирене.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment