Oct 8, 2016

Кюфтенца от броколи с пармезан



Време за приготвяне:  45 минути


Продукти :

500 гр. броколи
1 яйце
80 грама брашно
50 гр. настърган пармезан
½ л. сол
3 скилидки счукан чесън
1 щипка  червен пипер

Начин на приготвяне:

За да заместим нездравословното пържене, ще използваме хартия за печене. Мятаме нашите броколи  за няколко минути в кипяща подсолена вода.  Изцежда се и се оставя леко да поизстине.  В дълбока купа се разбива яйцето, след което се добавя  брашното, пармезана, чесъна, солта и червения пипер. Слага се и изстиналото броколи и се намачкват всички продукти с вилица. Ако се пюрира с кухненския робот, сместа ще стане лепкава.След като продуктите се смесят добре, се правят кюфтенца с големината на орех, които се поставят в тавата. Печете на 180 градуса за 20-30 минути. Може да сервирате с вкусен и свеж  сос от кисело мляко, чесън и сирене.

No comments:

Post a Comment