May 14, 2012

Дантелените палачинки на мама



Дантелени палачинки


Продукти:

500мл прясно мляко
2с.л.захар
2 яйца
щипка сол
1/2ч.ч.разтопено масло 
брашно до гъстотата на боза
масло за мазане

   Яйцата се разбиват с тел, добавят се захарта, солта, млякото и брашното- до гъстотата на боза. Накрая се налива разтопеното масло.Тестото се оставя за около 30 минути. Преминаваме към по-сериозни действия вече- слагаме по черпак от тестото и  разливаме по цялата повърхност на тигана. Когато краищата се зачервят леко и цялата палачинка стане на дупчици, се обръща да се запече и от другата страна. Готовите  палачинки се намазват по краищата с  масло Гарнират се със сладко или мед с орехи ! М-м-м-м, вкусно !