Дантелени палачинки
Продукти:
500мл прясно мляко
2с.л.захар
2 яйца
щипка сол
1/2ч.ч.разтопено масло
брашно до гъстотата на боза
масло за мазане
Яйцата се разбиват с тел, добавят се захарта, солта, млякото и брашното- до гъстотата на боза. Накрая се налива разтопеното масло.Тестото се оставя за около 30 минути. Преминаваме към по-сериозни действия вече- слагаме по черпак от тестото и разливаме по цялата повърхност на тигана. Когато краищата се зачервят леко и цялата палачинка стане на дупчици, се обръща да се запече и от другата страна. Готовите палачинки се намазват по краищата с масло Гарнират се със сладко или мед с орехи ! М-м-м-м, вкусно !
500мл прясно мляко
2с.л.захар
2 яйца
щипка сол
1/2ч.ч.разтопено масло
брашно до гъстотата на боза
масло за мазане
Яйцата се разбиват с тел, добавят се захарта, солта, млякото и брашното- до гъстотата на боза. Накрая се налива разтопеното масло.Тестото се оставя за около 30 минути. Преминаваме към по-сериозни действия вече- слагаме по черпак от тестото и разливаме по цялата повърхност на тигана. Когато краищата се зачервят леко и цялата палачинка стане на дупчици, се обръща да се запече и от другата страна. Готовите палачинки се намазват по краищата с масло Гарнират се със сладко или мед с орехи ! М-м-м-м, вкусно !